Коли под наем

Отдаването на коли под наем започва да се налага като практика в началото на 20 век. Първата документирана компания в света, която отдава коли под наем, е германската компания „Sixt“, регистрирана през 1906 година. Тогава тя е отдавала три коли под наем.

Бизнесът с отдаване на коли под наем се разраства особено много след Втората световна война, когато започва развитието на авиотранспорта и изграждането на големи пътнически летища.

Колите под наем се превръщат в удобно средство за хора, които пътуват и посещават нови градове, независимо дали става на въпрос за бизнес пътуване или ваканция. Неслучайно едно от първите неща, които виждаме на летището, когато слезем от самолета, са малки офиси на фирми, предлагащи автомобили под наем.

Колите под наем изпълняват и друга функция – осигуряват мобилност на хора или фирми, чиито лични/служебни автомобили са в ремонт или са временно неизползваеми. Поради това много фирми, предлагащи тази услуга, разполагат с гъвкави условия и отдават автомобили под наем за период от няколко дена до няколко седмици.

В днешно време повечето бизнеси за отдаване на автомобили под наем предлагат абсолютно всички екстри и обслужване по автомобила, които са включени в цената, като:

  • Застраховка;
  • GPS;
  • Пълен резервоар;
  • Безжичен интернет;
  • Детски седалки;
  • Оставяне и взимане на колата от място.

В Log.bg ще откриете каталог с най-добрите фирми за отдаване на коли под наем, за да сте сигурни, че ще имате мобилност и гарантиран транспорт, навсякъде където отидете.