Водоснабдяване и Канализация

Водоснабдяването и канализациите са познати на човешката цивилизация още от хилядолетия. Първите канализации са създадени още през Древността в Шумер и Рим. Тези системи се развиват допълнително през Античността, като в Римската империя те са изведени на сериозен пиедестал.

В България също има останки от древни римски бани, а първата българска столица Плиска също е била с канализация.

Съвременните водоснабдяване и канализация започват да се развиват от индустриалната революция насам, а в България това се случва по-масово след Втората световна война.

В днешно време водоснабдителните и канализационните системи в страната са отдадени на концесионери във всеки областен град (и в някои общински), които ги управляват, но самите системи са все още държавна собственост.

България е и една от страните с най-добро водоснабдяване, поради огромния и богат ресурс на подпочвени води и минерални извори. Страната е изпълнена с многобройни естествени езера, както и изкуствено изградени язовири, които предоставят снабдяване с чиста и питейна вода във всяко населено място.

Водоснабдяването и канализацията са неизменима част от ежедневието ни и поради това се изисква сериозен ресурс за поддържането им, тъй като те улесняват нашия бит и начин на живот.

Поради това ние от Log.bg целим да ви улесним във вашия избор на фирми за ВиК услуги. При нас ще откриете само най-качествените и най-добрите водопроводчици, за да сте сигурни че получавате услугата, за която заплащате.